Ovitax

 

  Reparatii mecanice


Reparaţiile pentru partea mecanică şi electrică se desfăşoară într-un service cu suprafaţa de 300 mp. Dotările tehnice existente permit efectuarea de reparaţii pentru autoturisme şi autoutilitare, simultan pentru 3 autovehicule. În service-ul nostru se realizează reparaţii mecanice şi electrice în special pentru autoturismele produse în străinătate (Volkswagen, Opel, Renault, Citroen, Fiat, Alfa Romeo, BMW, Mercedes, Peugeot, Ford) dar se realizează şi reparaţii pentru autoturismele de producţie autohtonă (Dacia, Daewoo),implicit existand pentru aceste marci de autoturisme si autorizare RAR pentru efectuarea reparatiilor.

Operaţiunile de reparaţii şi întreţinere sunt realizate de personal specializat şi cu experienţă în domeniu, astfel încât timpii de reparaţie sunt reduşi iar rezultatele sunt la un înalt nivel calitativ.

Dotările tehnice permit realizarea de intervenţii la sistemele de propulsie, de alimentare, de transmisie, de suspensie, de direcţie şi de frânare.

    Geometrie roti


 Efectuarea geometriei la roţile autovehiculului este una dintre operaţiunile cele mai importante pe care orice posesor de autovehicul trebuie să o realizeze periodic, pentru a preveni apariţia de evenimente rutiere nedorite sau a uzurii premature a unora dintre componentele sistemului de direcţie şi suspensie. Această uzură prematură conduce de cele mai multe ori la cheltuieli mult mai mari decât cele presupuse de verificarea geometriei şi corectarea acesteia.
 Am inteles ca dotarea tehnica corespunzatoare este o cerinta importanta in acest domeniu,tocmai de aceea am achizitoinat un stand de reglat directie JOHN BEAN VISUALINER V3D de ultima genaratie care ne permite sa efectuam reglaje de directie atat la autoturisme cat si la autoutilitare.


O geometrie deficitară a roţilor conduce la:


•   efecte nedorite în ceea ce priveste traiectoria autovehiculului pe suprafaţa de rulare
•    eforturi sporite ale conducatorului auto în a menţine direcţia autovehiculului
•    uzura rapidă, prematură şi neuniformă a anvelopelor
•    consum excesiv de carburant
•    uzura prematură a pieselor care fac parte din ansamblul sistemului de direcţie, cu implicaţii directe în ceea ce priveşte siguranţa participanţilor la trafic şi implicând costuri apreciabile

Din aceste cauze, se recomandă ca, la momentul schimbării unui element al sistemului de direcţie (bieleta, bucşă, pivot, capăt de bară etc.), sau al sistemului de suspensie (amortizor, arc) să se efectueze geometria roţilor, pentru corectarea eventualelor deficienţe care apar odată cu aceste schimbări. De asemenea, la înlocuirea anvelopelor se recomandă echilibrarea acestora şi efectuarea geometriei roţilor, ştiut fiind faptul că o anvelopă dezechilibrată conduce nu numai la uzura prematură a acesteia dar antreneaza după sine şi uzura elementelor sistemului de direcţie şi suspensie.
În service-ul companiei noastre orice astfel de înlocuire sau intervenţie este urmată de efectuarea geometriei roţilor, pentru prevenirea situaţiilor dificile sau a pericolelor care pot pune în pericol participanţii la traficul rutier.